Vienkārši veidi, kā būt dabai draudzīgākam 2022. gadā.

Easy ways to be more nature friendly in 2022 - Crystal Cosmetics e-Store

Saasinoties satraukumam par klimata pārmaiņām, atbildība par to, kādā pasaulē dzīvosim tik dedzīgi pieminētajā 2050. gadā, ievērojami gulstas uz ražotāja pleciem. Arī mums kā patētājiem ir jāpielāgojas un jāmaina ikdienas ieradumi. Realitātē tas bieži nemaz nav tik sarežģīti, kā var šķist, jo vairākām izmaiņām, kā, piemēram, vienreiz lietojamo iepakojumu un polietilēna maisiņu tirgošanas ierobežojumiem jau esam pielāgojušies kopš 2019. un 2021. gada. Ievērojami "zero waste" un "less waste" dzīvesstila piekritēju paradumu maiņā un motivācijā savu lomu spēlēja pandēmija, taču mēs varam atgūt iekavēto un kaut nedaudz palīdzēt apkārtējās vides uzlabošanas misijā. Ietaupīti resursi - ilgtermiņā ietaupīti arī naudas līdzekļi.

Ko vēl vari darīt tu?

Iegādājies lielāka izmēra iepakojumus!

• Ja ir tāda iespēja, iegādājies lielākus tilpumus, nevis vienu produktu vairākkārt mazākos iepakojumos. Piemēram, Byphasse kosmētikas zīmola priekšrocība ir liela izmēra labas kvalitātes produkti par zemu cenu. Tie ir: šampūni 750 ml un 1 litra tilpumos, sejas losjoni un micelārais ūdens 500 ml iepakojumos, dušas želejas 500 ml un 750 ml tilpumos. Tā ir gan cenas ekonomija, gan ilgstpējīga domāšana vienlaicīgi, neprasot papildus pūles, - drīzāk tās aiztaupot, jo ilgāk lietojams produkts paildzinās lietošanas laiku.

• Arī Genera kopjošās kosmētikas klāstā ir pieejami ekonomiska izmēra produkti. Ziepes ikdienas lietošanai 1 litra pudelēs ar dozatoru, matu maskas 500 ml bundžiņās, šampūni 500 ml un 1 litra tilpumos, vannas putas 1 litra tilpumos, kā arī ziepes 5 litru tilpumā. Izdevīgi un praktiski.

• Ja esi profesionāls frizieris vai ikdienā izvēlies lietot profesionālu un kvalitatīvu matu kosmētiku, Sens.us sortimentā atradīsi šampūnus un kondicionierus 1200 ml tilpumos.

Izmanto daudzfunkcionālus produktus!

Sens.us piedāvā inovatīvus produktus - Booster jeb būsterus. Tie ir četri dažādi eliksīri matiem, ar kuriem papildināt profesionālo arsenālu vai matu kopšanas rutīnu, piejaucot tos jau esošajiem Sens.us matu produktiem. Tādā veidā sniedzot produktiem papildus iedarbību, neiegādājoties atsevišķas matu maskas.

• Sens.us iespējams iegādāties arī šampūnus un matu masku 5 litru tilpumā. Sevišķi noderīgi frizētavās vai ģimenes lietošanai ilgam laikam.

Izvēlies zīmolus, kam rūp apkārtējā vide!

BYBI Beauty ir zīmols no Lielbritānijas, kas ražo augstas kvalitātes sejas kopšanas kosmētiku. Šī kosmētika ir 100% vegāniska, dabai draudzīga, ekoloģiska, patīkama lietošanai un pildīta vienkāršos, bet estētiskos iepakojumos. Īsts 21. gadsimta zīmols, kas ražo oglekļa neitrālu produkciju. Ko tas nozīmē? Ražošanas procesā netiek izstrādāts vairāk CO2, ražošanai tiek izmantota zaļā enerģija, kā arī maksimāli tiek izmantoti atjaunojamie resursi. Iepakojums tiek ražots no cukurniedrēm, kas ir atkritumprodukts no cukura ražošanas industrijas. No tā iegūst polietilēnu, kas ir pārstrādājams un atšķirībā no parastā polietilēna nav produkts, kas iegūts no naftas pārstrādes. Izejvielas, no kurām tiek iegūtas aktīvās sastāvdaļas, piemēram, zemeņu sēkliņu eļļa, ķirbju enzīmi, melleņu sēklu eļļa - tie veidoti no pārtikas ražošanas procesā radušiem atlikumiem, kas citādāk nonāktu konteineros.

Lasi vairāk par BYBI Beauty produktu ražošanas filozofiju: https://us.bybi.com/pages/impact#packaging

Izvēlies ilgtermiņā lietojamus vai biodegradējamus piederumus!

• Klasisku nagu vīlīšu vietā izvēlies stikla vai metāla nagu vīlīti. Tās kalpos ievērojami ilgāk, kas aiztaupīs regulāru jaunu vīlīšu iegādi, kā arī izskatās pievilcīgi.

Izvēlies: • Stikla nagu vīlīte, • Rūdīta stikla nagu vīlīte, • Stikla pēdu vīle

• Pedikīram var izvēlēties arī Elektrisko pēdu vīli, kam papildus jāiegādājas tikai maināmas rezerves vīlītes.

Ewa Schmitt sortimentā atradīsi matu ķemmes no degradējamas plastmasas jeb PLA, kas rūpnieciski un dabā sadalās ātrāk. Šo materiālu iegūst no cukurniedrēm, kukurūzas cietes, kas ir atjaunojami resursi.

Biodegradējas matu ķemmes mūsu e-veikalā.

Upcycle jeb izmanto vēlreiz!

Tukšos iepakojumus vari izmantot arī atkārtoti, lai lielā izmēra produktus sadalītu pa mazākiem tilpumiem. Šeit var izpausties arī radoši. Noņem etiķeti, notīri līmes paliekas no iepakojuma, izveido savu etiķeti vai uzraksti tajā iekšā esošā produkta nosaukumu. Tā veco iepakojumu vari pārveidot par vannas istabas dizaina elementu. Ja vēlies paliekošus estētiskus iepakojumus, izvēlies kādu produktu no Jeanne en Provence zīmola.

Šķiro vai nodod iepakojumus pārstrādei!

Ja tomēr nav ideju, ko iesākt ar iepakojumu.. Kopš 2021. gada lielākajos veikalos "Drogas" izlietotu jebkura zīmola skaistumkopšanas produktu plastmasas iepakojumus vari nodot pārstrādei. Tikai izskalo un dodies uz veikalu, kuros ir plastmasas iepakojumu tvertnes.

Foto: Artem Podrez no Pexels
Foto: Vlada Karpovich no Pexels

Iepriekšējais raksts Nākamais raksts

Leave a comment