Keratīns matiem – skaistumkopšanas tendence

Keratin for hair - a favorite in the last years - Crystal Cosmetics e-Store

Mainīgās skaistumkopšanas tendences un jaunatklājumi liek mums vairāk ieskatīties, kas ir mūsu produktu sastāvos, vai tieši otrādi – iegādāties tos, vadoties pēc zināmā, dzirdētā vai ieteiktā, kā tas ir ar keratīnu saturošiem produktiem. Noteikti būsi dzirdējusi par keratīna matu taisnošanu, keratīna nozīmi skaistai ādai u.c. Vai tas ir jaunais brīnumlīdzeklis?

Kas ir keratīns?

Keratīns ir proteīns, kas atrodas mūsu epitēlija šūnās (un ne tikai – arī iekšējo orgānu šūnās) un palīdz veidot mūsu matus, nagus un ādas ārējo slāni. Mūsu organisms to izstrādā pats nepārtraukti, un tā veidošanos kontrolē keratinocīti, un (kādam diemžēl, kādam par laimi) šis process ir ielikts mūsu ģenētiskajā kodā.
Svarīgi ir ņemt vērā, ka keratīnu veidojošos elementus mēs uzņemam ar pārtiku, tāpēc ņem vērā, ka, lai iegūtu skaistus matus, nepietiks tikai ar kafiju un bulciņu!

(https://lifehacks.nra.lv/veseliba/322432-7-produkti-kuri-paaugstina-keratina-limeni-organisma/?p=2)

Kas palīdz keratīna veidošanās procesam?

Piemēram, olās esošais augstais olbaltumvielu daudzums piedalās keratīna veidošanā, sīpoli un ķiploki palīdz veidot aminoskābi L-cisteīnu, kas ir keratīna sastāvdaļa, kā arī sīpoli satur folātu, kas palīdz uzturēt matu folikulas veselīgas (folikulas notur matu ādā – jo stiprākas tās būs, jo garāks mats izaugs), savukārt lasis un saulespuķu sēklas satur biotīnu, kas palīdz ražot keratīnu. Respektīvi, olbaltumvielas un aminoskābes saturoši produkti ir palīgs, lai mati augtu gari un veselīgi, mirdzoši. It kā nekas jauns, bet ik pa brīdim tāpat sev ir jāatgādina.

Kam tas nepieciešams?

Skaistumkopšanā keratīns tiek ieteikts kā nepieciešamais līdzeklis cilvēkiem, kam mati izskatās novārguši, sausi, nedzīvi vai spuraini. Galvenais keratīna uzdevums matu šūnās ir aizsargāt tos no lūšanas, sausuma un karstuma. Ja matus bieži veido ar karstajām ierīcēm, diemžēl dabīgi matos esošais keratīns nespēj pietiekami pret karstumu aizsargāt un tādējādi mati kļūst poraināki un spuraināki.

Keratīna taisnošanas procedūra.

Opcija, ko iesaka frizieri, ir keratīna matu taisnošana jeb Brazīlijas matu taisnošana. Tās laikā bojātie keratīna slāņi tiek aizpildīti ar no aitu vilnas iegūto keratīnu un pēcāk mati tiek taisnoti ar taisnotāju. Rezultāts ir redzams uzreiz un ir ilgnoturīgs.
Dažādie viedokļi un cena var atturēt no šīs procedūras veikšanas.
Ja keratīna matu taisnošana nav tavu nākotnes uzdevumu sarakstā, vienmēr vari izvēlēties alternatīvu – keratīnu saturošus matu produktus, jo tie palīdzēs matus nogludināt, padarīt spīdīgus un vizuāli veselīgākus.

Byphasse piedāvā sēriju ar matu produktiem, kas satur keratīnu.


Tajā ietilpst: 

* Šampūns 

* Matu maska 

* Izsmidzināms eliksīrs 

* Serums 

* Matu laka 

CrystalCosmetics klāstā atradīsi arī citus keratīnu saturošus produktus:


• Sens.us Illumyna Hair mask Nutri Normal & Thick

• Sens.us Keratin Reconstructor Gold

Iepriekšējais raksts Nākamais raksts

Leave a comment