Veselīgiem un skaistiem nagiem un maigām rokām.

How to keep hands and nails healthy and beautiful - Crystal Cosmetics e-Store

Tuvojas pavasaris, kad cimdus noliksim dziļi skapī, bet ko darīt, ja joprojām roku āda, ienadži un nagi laikapstākļu maiņas, vēja un apkures dēļ neizskatās, kā vēlētos, vai cieš no diskomforta? Mums ir daži ieteikumi, lai jūsu rokas justos un izskatītos nevainojami.


Kāpēc par rokām tieši tagad jārūpējas vairāk?

Lai gan šī uz citu fona nav bijusi auksta ziema, apkārtējā vide, gaisa mitruma un temperatūras svārstības gan ārā, gan iekštelpās atstāj nospiedumu uz roku ādas mitruma līmeni. Aukstumā palēninās asinsrite, kā rezultātā rokām netiek piegādāts vajadzīgais taukvielu daudzums dabīgai ādas mitrināšanai no iekšienes, zūd ādas elastība. Rokas ārējiem apstākļiem tiek pakļautas visvairāk, jo tiek biežāk mazgātas, pakļautas arī sadzīves ķīmijas ietekmei, ne vienmēr ārā tiek aizsargātas ar roku krēmu vai cimdiem. Rokas par novecošanos vizuāli informē visātrāk, tāpēc par roku ādu jārūpējas laicīgi.

Saudzīga roku mazgāšana

Apkārt ceļojošo vīrusu un baktēriju izraisītu slimību dēļ rokas esam paraduši mazgāt bieži, taču, lai gan esam pasargātāki no saslimšanas, cieš rokas un roku nagi. Tāpēc ir svarīgi pareizi mazgāt rokas, lai mazinātu karinājumu.

• Mazgā rokas siltā ūdenī;

• Lieto šķidrās ziepes;

• Rokas nosusini mīkstā frotē dvielī un izvairies no papīra salvetēm, jo tās gan sausina, gan kairina roku ādu;

• Pēc katras roku mazgāšanas izmanto mitrinošu roku krēmu, kaut vai uz plaukstu virspuses un nagiem, lai uzturēto to elastību.

Izvēlies roku krēmu, kas ir efektīgs un patīkams lietošanā

Pirms gulētiešanas lieto barojošu krēmu, kas ļaus ādai atjaunoties nakts laikā. Bet 20 minūtes pirms došanās ārā lieto aizsargkrēmu, kas izveidos barjeru un palīdzēs pasargāt ādu no vēja. Ielūkojoties sastāvā, visticamāk atradīsi glicerīnu un augu eļļas kā mitrinošās sastāvdaļas, augu ekstraktus, barojošus sviestus, vitamīnus. Šeit būs daži ieteikumi no mūsu puses.

Lai roku krēms labāk absorbētos, reizi nedēļā veic roku ādas atbrīvošanu no atmirušajām ādas šūnām, izmantojot pīlingu. To vari izgatavot arī pati, ņemot talkā saistvielu (roku krēmu, kādu eļļu) un eksfoliējošas daļiņas (cukuru, kafiju). Iemasē ādā riņķveida kustībām un noskalo siltā ūdenī.  


Maskas - ne tikai sejai

Cīņai ar roku ādas raupjumu un sausumu lieto uz rokām masku, barojošu roku krēmu, eļļu vai sviestu. Kad ir laiks 15-20 minūšu atpūtai vai pirms miega, uzklāj to, aptin ar plēvi un uzvelc kokvilnas cimdiņus. Siltā, noslēgtā vide ļaus intensīvāk uzņemt mitrumu.

Roku un nagu skaistumam

• Asinsrites veicināšanai veic vingrinājumus un roku masāžu. Tas palīdzēs uzlabot cirkulāciju, ļaujot barības vielām un siltumam nonākt pie nagu plātnes. Tas stimulēs nagu augšanu. Ziemā nagi aug lēnāk, tāpēc svarīga ir asins cirkulācija. Neaizmirsti arī par veselīgu uzturu un pietiekamu šķidruma uzņemšanu. Lieto vitamīnus vai nepieciešamos preparātus, jo to trūkums atspoguļojas nagu izskatā (piemēram, dzelzs trūkums parādās blāvu un ieliektu nagu izskatā) un palīdzi imūnsistēmai cīnīties ar vīrusu saslimšanām, jo slimība, tāpat kā stress ķermenī rada disbalansu un novirza rezerves, atstājot nagus (un matu folikulas) kā pēdējo prioritāti.

• Centies nagus netraumēt (sevišķi veicot manikīru), jo, traumējot tā saknīti, kas ir naga dzīvā daļa, pēc laika nagos parādīsies bedrītes, rises, deformācija.

• Jāpiebilst, ka sadzīves ķīmija nav saudzīga pret roku ādu un nagiem, tāpēc noteikti, veicot mājas darbus, velc gumijas cimdus.

• Lieto nagu lakas noņēmēju, kas nav agresīvs, piemēram, šo Depend nagu lakas noņēmēju:

Parūpējies par kutikulām

Virpirms paturi nagus siltā vanniņā. Pievieno tai jūras sāli vai eļļas. Veic pīlingu arī nagiem. Tā atbrīvosies no liekajām ādas šūnām, paverot vietu mitrinošo vielu labākai absorbcijai. Pēc tam uzklāj kutikulu noņēmēju un atbīdi tās ar Apelsīna koka manikīra kociņu vai Kutikulu atbīdītājs.

Uzklāj Mirres un avokado eļļa nagu kopšanai vai Nagu un kutikulu krēms un katru nadziņu pamasē. Kutikulu eļļu lietot var bieži, sevišķi, ja darbs to atļauj. Ja strādā pie datora, turi to uz galda, lai par to neaizmirstu un brīvā brīdī uzklātu to nagiem.



































Nagu stiprinātājs - vairogs nagiem

Noslēdzot klasiskā manikīra veikšanu mājās, uzklāj nagu stiprinātāju. Tas palīdzēs nagiem turpmāk augt spēcīgākiem un skaistākiem. Mūsu klāstā atradīsi dažādus nagu stiprinātājus un līdzekļus - risinājumus dažādām problēmām, piemēram, lūšanu, dzeltēšanu.Nagus ikdienas gaitās no mazām traumām un nobrāzumiem pasargās arī nagu laka. Izvēlies klasisku caurspīdīgu, nagu laku ar toni vai kādu no gēllakām mūsu plašajā klāstā.

Esam veidojuši sortimentu tā, lai Tu vienmēr justos labi un izskatītos lieliski! Visu nepieciešamo skaistumkopšanai mājas apstākļos atradīsi Crystal Cosmetics e-veikalā.

Iepriekšējais raksts Nākamais raksts

Leave a comment